Λαγάνα - Καθαρά Δευτέρα

Λαγάνα - Καθαρά Δευτέρα

Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι εύκολη και γρήγορη και έχει μια ωραία, απλή γεύση ώστε να συνοδεύσει τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας!

  • Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
  • Σερβίρει 10
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (6-7γρ)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ρίγανη (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί.
  2. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
  3. Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε το για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό και ελαστικό.
  4. Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και σκεπάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  6. Απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας που έχει πασπαλιστεί με αλεύρι και διαμορφώστε τη σε σχήμα λαγάνας.
  7. Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 25-30 λεπτά και όταν αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα η κόρα πασπαλίζουμε και το σουσάμι!

Σημειώσεις συνταγής

Καλή σαρακοστή!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα