Κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας
Μια πρωτότυπη συνταγή για κεφτεδάκια είναι αυτά με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας! Ας το δοκιμάσουμε!
Υλικά
- Για τη σάλτσας ντομάτας:
- 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Για τα κεφτεδάκια:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 50γρ. ψίχα ψωμιού
- 100ml γάλα
- 50γραμμ. κουκουνάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 50 γραμμ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1 αυγό
- λίγο κίμινο
- 80γραμμ. αλεύρι
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για την εκτέλεση σάλτσας ζεματίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, βράζοντας τη σάλτσα με αλατοπίπερο για 20 περίπου λεπτά.
- Βάζουμε την ψίχα να μαλακώσει με το γάλα. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ψιλοκόβουμε, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη ψιλοκόψει το κρεμμύδι, τις ελιές και το σκόρδο.
- Παίρνουμε ένα βαθύ μπωλ και εκεί βάζουμε τον κιμά στον οποίο ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, την ψίχα (αφού τη στίψουμε ελαφρά), το αυγό, αλατοπίπερο, λίγο κίμινο.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια μπαλάκια και αλευρώνουμε.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι 6 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τη δάφνη και σωτάρουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
- Τα γυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας.