Καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια
Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.
Υλικά
- 1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
- 1 ολόκληρο αρνί μέτριο
- 20 κοτόπουλα
- 60 αυγά
- 12 κιλά ρύζι
- 3 κιλά αλάτι,
- 2 1/2 κιλά πιπέρι
- 415 λίτρα νερό
- 2 κιλά αμύγδαλα
- 2 κιλά φυστίκια
Εκτέλεση συνταγής
- -Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
- -Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
- -Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
- -Βράζετε το ρύζι.
- -Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
- -Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
- -Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
- -Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
- -Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
- -Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
- -Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
- -Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.
- Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.