Καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια

Καμήλα γεμισμένη με αρνιά γεμισμένα με κοτόπουλα γεμισμένα με ψάρια

Παίρνετε μία ενήλικη καμήλα, της αφαιρείτε τα εσωτερικά όργανα και τη γεμίζετε με πέντε ή έξι αρνιά, τα οποία έχετε προηγουμένως γεμίσει με περίπου 20 κοτόπουλα, τα οποία κι αυτά με τη σειρά τους έχουν γεμιστεί με πολλά κιλά ψάρια.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 100
  • Average: 4.5 (141 votes)

Υλικά

  • 1 ολόκληρη καμήλα μέτρια
  • 1 ολόκληρο αρνί μέτριο
  • 20 κοτόπουλα
  • 60 αυγά
  • 12 κιλά ρύζι
  • 3 κιλά αλάτι,
  • 2 1/2 κιλά πιπέρι
  • 415 λίτρα νερό
  • 2 κιλά αμύγδαλα
  • 2 κιλά φυστίκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. -Παίρνετε την καμήλα, τη γδέρνετε και την καθαρίζετε, αφού ξεπεράσετε τη βρώμα.
  2. -Γδέρνετε και καθαρίζετε το αρνί και τα κοτόπουλα.
  3. -Βράζετε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
  4. -Βράζετε το ρύζι.
  5. -Τηγανίζετε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα αναμιγνύετε με το ρύζι.
  6. -Βράζετε τα αυγά και τα καθαρίζετε.
  7. -Γεμίζετε τα κοτόπουλα με τα σφιχτά αυγά και το ρύζι.
  8. -Γεμίζετε το αρνί με τα γεμισμένα κοτόπουλα. Προσθέστε και επιπλέον ρύζι.
  9. -Γεμίζετε την καμήλα με το γεμισμένο αρνί και προσθέτετε το υπόλοιπο ρύζι.
  10. -Την ψήνετε σε μεγάλο λάκο με κάρβουνα μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
  11. -Απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι σε ένα πραγματικά μεγάλο δίσκο και βάζετε την καμήλα πάνω στο ρύζι στο κέντρο.
  12. -Διακοσμείτε με αυγά και φιστίκια.
  13. Σερβίρετε σε 80 με 100 άτομα.
  14. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Η επίσημη ονομασία αυτού του παραδοσιακού πιάτου των Βεδουίνων παραμένει άγνωστη. Αυτό που είναι όμως γνωστό είναι ότι συνηθίζεται να παρασκευάζεται σε γαμήλιες γιορτές και ξεχωριστές εκδηλώσεις Αραβικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα