Καγιανάς - παραδοσιακή ομελέτα

Καγιανάς - παραδοσιακή ομελέτα

Μια παραδοσιακή συνταγή ομελέτας από την Πελοπόννησο, ο γνωστός σε πολλούς καγιανάς! Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, με υλικά παραδοσιακά και φρέσκα.

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.5 (17 votes)

Υλικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 180 γρ. κρέας χοιρινό παστό
  • 1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
  2. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις έχει πάρει βράση προσθέτουμε το παστό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  4. Χτυπάμε καλά τα αυγά, τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
  5. Αφήνουμε όλα τα υλικά μαζί να ψηθούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις συνταγής

Ο καγιανάς είναι μια γρήγορη ιδέα για μεζέ, πρόχειρο μεσημεριανό ή βραδινό και γίνεται εύκολα με υλικά πυ συνήθως υπάρχουν στο ψυγείο μας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα