Ισπανική σάλτσα

 Ισπανική σάλτσα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 4
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 4 κ.σ αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας
  • 2 φλιτζάνια κρασί μαυροδάφνη
  • 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε το ζουμί να κάψει(όχι να βράσει)και το διατηρούμε ζεστό.
  2. Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως.
  3. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα(προς το ανοιχτό καφέ).
  4. Προσθέτουμε τότε το ζεστό ζουμί, ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει, εν συνεχεία το κρασί, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα