Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση μαρμελάδας στο κέντρο!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 35
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ στην γρήγορη ταχύτητα μέχρις ότου αφρατέψει καλά.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα το γαρύφαλλο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  4. Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  5. Βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160ο C .
  7. Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών με τον πλάστη.
  8. Παίρνουμε διάφορα κουπάτ σε διάφορα σχήματα και κόβουμε τη ζύμη μας.
  9. Με ένα στρογγυλό κουπάτ μικρό κόβουμε το κέντρο του μπισκότου μας.
  10. Αφαιρούμε το κομμάτι της ζύμης σε ένα ταψάκι με μια αντικολλητική λαδόκολλα και στην τρύπα που δημιουργήσαμε βάζουμε ένα κουταλάκι απο την μαρμελάδα της επιλογής μας.
  11. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα