Γλυκό τριαντάφυλλο

Γλυκό τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο γίνεται απίθανο του κουταλιού ή μαρμελάδα με φανταστική γεύση και απίθανο χρώμα!

  • Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.8 (11 votes)

Υλικά

  • 3/4 κιλού τριαντάφυλλα Απριλιάτικα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 3 κουταλάκια χυμός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε απο τα τριαντάφυλλα τα πέταλα και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό.
  2. Τα πλένετε καλά και τα βάζετε σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 3/4 του φλιτζανιού νερό.
  3. Τα σιγοβράζετε σκεπασμένα για 15 λεπτά,τα ξεσκεπάζετε,ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό,δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε το γλυκό,μέχρις ότου δέσει κανονικά.
  4. Ξαφρίζετε,προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις ,κατεβάζετε από τη φωτιά,αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε σε βάζα.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα