Γκουακαμόλε σάλτσα - guacamole
Μια μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο! Η εκτέλεση της συνταγής είναι εξαιρετικά απλή και το αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό! Δοκιμάστε τη!
Υλικά
- 6 αβοκάντο (καθαρισμένα και λιωμένα)
- 2 μοσχολέμονα (lime) στυμένα
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 & 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρος
- 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεσαίο μπωλ ανακατέψτε τα αβοκάντο, το χυμό μοσχολέμονου (lime) και το αλάτι.
- Προσθέστε και ανακατέψτε το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το σκόρδο.
- Ανακατέψτε μέσα και το καυτερό πιπέρι καγιέν.
- Καταψύξτε για 1 ώρα για καλύτερη γεύση, αλλιώς μπορείτε να σερβίρετε και αμέσως το γκουακαμόλε.
Σημειώσεις συνταγής
Η συγκεκριμένη συνταγή γκουακαμόλε έχει αρκετό αλάτι, αν θέλετε να είναι κάπως πιο ελαφριά μπορείτε να βάλετε τη μισή ποσότητα αλατιού και να είναι ακόμα γευστικό.
Επίσης, αντί για κόλιαντρο μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο μαϊντανό!