Φασολάδα του Παρνασσού

Φασολάδα του Παρνασσού - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3 (4 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια ξερά
  • 350 γρ. ψιλοκομμένα καρότα, σέλινο, κρεμμύδι
  • 3-4 ντομάτες κόκκινες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο θυμάρι
  • 150 γραμ. λουκάνικα
  • 150 γραμ. μπέικον
  • 200 γρ.λάδι
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα στο νερό να μαλακώσουν.
  2. Την επόμενη τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε με κρύο νερό να βράσουν. Προσθέτετε τα χορταρικά, (δηλ. καρότο, σέλινο, κρεμμύδι), το σκόρδο, το θυμάρι,τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τ'αφήνετε να βράσουν επί 20 λεπτά.
  3. Τηγανίζετε το μπέικον και τα λουκάνικα με λάδι και τα προσθέτετε μαζί με το λάδι τους στη φασολάδα, πριν τελειώσει το βράσιμο της. Αν χρειασθεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Αφήνετε να αποτελειώσει το βράσιμο της και τη σερβίρετε ζεστή.
  4. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ρέγγες ψητές, ελιές, λακέρδα.

Σημειώσεις συνταγής

Μετά από μια κουραστική και κρύα μέρα στο βουνό,αυτό το φαγητό είναι ότι πρέπει.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα