Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα

Γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα

Παραδοσιακή συνταγή για τα αγαπημένα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 κ.σ λικέρ
  • 200 γραμμάρια μαρμελάδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκοι
  • 150 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγαλούτσικο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αυγά.
  2. Αφού δουλέψουμε καλά το μείγμα μας, ανοίγουμε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα κύκλου κόβουμε τη ζύμη σε ζυγό αριθμό ώστε να έχουν όλα τα μπισκότα μας καπάκι!.
  3. Στα μισά από αυτά, κόβουμε με μια μικρότερη κουπ-πατ σε έναν μικρότερο κύκλο στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν τον δεύτερο κύκλο μπισκότου ή με ένα σε σχήμα αστεριού για Χριστουγεννιάτικο σχήμα.
  4. Βάζουμε από λίγη μαρμελάδα στα μεγάλα και ολόκληρα κυκλικά μπισκότα (στα κάτω μέρη του μπισκότου δηλαδή), στο κέντρο τους.
  5. Ρίχνουμε πάνω τους τα μικρά κυκλικά μπισκότα, ώστε να φαίνεται στο κέντρο ένας κύκλος από μαρμελάδα.
  6. Πιέζουμε ελαφριά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.
  7. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε τα μπισκότα μας, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα