Γαμοπίλαφο

Γαμοπίλαφο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 4 κούπες ζωμός κρέατος
  • 2 κ.σ. στακοβούτυρο
  • χυμός 1 ½ λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το γαμοπίλαφο χρειαζόμαστε ζωμό κρέατος.
  2. Ο ζωμός αυτός προέρχεται συνήθως από γίδα βραστή.
  3. Βάζουμε το κρέας να βράζει και πετάμε το πρώτο νερό ενώ εν συνεχεία, το βράζουμε σε καθαρό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο.
  5. Βράζουμε το ζωμό ξανά σε δυνατή φωτιά, και όταν έχει βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
  6. Αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια-δυο βράσεις, 5-10 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε διαρκώς και κλείνουμε τη φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  8. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 2-3 λεπτά να ρουφήξει το ρύζι τα υγρά του χωρίς όμως να μας γίνει και σπυρωτό.
  9. Τέλος, καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

'Έτοιμο για σερβίρισμα!
Αξίζει να παρευρεθείς σε κρητικό γλέντι..!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα