Αρνάκι γάλακτος με κρεμμύδια και κρασί
Αρνάκι σωταρισμένο με κρεμμύδια και σβησμένο με κρασί, τόσο αρωματικό και νόστιμο που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος (κατά προτίμηση μπούτι)
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο ή φυτικό λίπος
- 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 1 κ. σ. αλεύρι
- 2 1/2 φλυτζάνια κόκκινο κρασί
- 1 κ. σ. πελτές
- 2 κ. γλ. δεντρολίβανο
- 1 φύλλο δάφνης
- μπαχάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το αρνάκι μέχρι να πάρει χρώμα και αποσύρουμε από την κατσαρόλα μας.
- Εν συνεχεία σωτάρουμε τα χοντοκομμένα κρεμμύδια μας μέχρι να καραμελώσουν, αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας στην πιατέλα και το ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί ενώ σε πολύ λίγο σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση για 15 λεπτά (αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα φλυτζάνι νερό).
- Ζεσταίνουμε 5 φλυτζάνια νερό και διαλύουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το υγρό μας στην κατσαρόλα, μαζί με το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το μπαχάρι.
- Βράζουμε για περίπου 1 ώρα το κρέας με όλα τα υλικά.
Σημειώσεις συνταγής
Μια πολύ νόστιμη εκδοχή για αρνάκι που σερβίρεται ιδανικά με πιλάφι ή πουρέ πατάτας. Αν χρησιμοποιείτε χύτρα, μπορείτε να φτιάξετε το αρνάκι στη χύτρα, βράζοντας για 35 λεπτά αφού σφυρίξει.