Αρακάς

Αρακάς

Ο αρακάς στην πιο απλή συνταγή που έχετε δεί, υγιεινός , ελαφρύς και νόστιμος.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.7 (3 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρακά
  • 1 κουταλάκι γλυκού (κοφτό) αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον αρακά σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
  2. Τον βάζουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και τον βράζουμε χωρίς καπάκι, για 15 ως 20 λεπτά.
  4. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε με βούτυρο.
  5. Το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπα.

Σημειώσεις συνταγής

Το ενάμιση κιλό αρακά αφού τον καθαρίσουμε θα μας δώσει 4 μερίδες.
Αν θέλουμε να διατηρήσει έντονο πράσινο χρώμα ο αρακάς ,για χρήση ως γαρνιτούρα πχ , προσθέτουμε στο βράσιμο μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Η σόδα αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τον αρακά ως γαρνιτούρα καλό θα ήταν να αποφεύγεται διότι καταστρέφει μεγάλο μέρος των βιταμινών.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα