Αγκινάρες βραστές

Αγκινάρες βραστές

Οι βραστές αγκινάρες είναι πολύ νόστιμες και τρώγονται σκέτες σε περίοδο νηστείας αλλά και ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (11 votes)

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 2 λεμόνια μικρά
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε ολόκληρο το κοτσάνι από την αγκινάρα.
  2. Εάν είναι τρυφερό αφήνουμε 2-3 δάχτυλα.
  3. Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα και την κόβουμε στην μέση.
  4. Βγάζουμε από το κέντρο της αγκινάρας το χνούδι.
  5. Βράζουμε για 45 λεπτά τις αγκινάρες σε κατσαρόλα με τον χυμό των λεμονιών και αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει τελείως .

Σημειώσεις συνταγής

οι "παλιοί" έβαζαν ένα πιάτο από πάνω από τις αγκινάρες για να τις κρατάει στον πάτο τις κατσαρόλας ώστε να είναι πάντα σκεπασμένες από νερό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα