Αγκινάρες με κρέας

Αγκινάρες με κρέας αυγολέμονο

Μια κλασική συνταγή που συνδυάζει τέλεια την αγκινάρα με το αρνάκι. Αγκινάρες με κρέας αυγολέμονο!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 8 αγκινάρες
  • 1 κιλό σπάλα αρνιού
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 2 αυγά κρόκους
  • Αλάτι και λίγο πιπέρι
  • Λεμόνι
  • βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε λάδι.
  2. Ρίχνουμε το κρασί,αρκετό νερό και αλατοπίπερο ώστε να σκεπάσει το κρέας μέχρι την μέση και το αφήνουμε να σιγοψηθεί.
  3. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Τις χωρίζουμε στη μέση και τις βράζουμε με χυμό λεμονιού και με λίγο αλάτι.
  4. Βάζουμε σ' ένα ταψί ή πυρέξ τις βρασμένες αγκινάρες και το κρέας με τη σάλτσα του.
  5. Το σκεπάζουμε και βάζουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο ή σε σιγανή φωτιά να σιγοψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
  6. Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές κοφτές βούτυρο με 2 κουταλιές κοφτές αλεύρι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το νερό που βράσαμε τις αγκινάρες.
  7. Βράζουμε τη σάλτσα αυτή και τη ρίχνουμε σε δύο κρόκους αυγών χτυπημένα. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο φαγητό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε χλιαρό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα