Υλικά
- 250 γρ. κεράσια
- 50 γρ. νερό
- 3 κ.σ ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό.
- Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 50 γραμμάρια νερό.
- Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι.
- Ρίχνουμε μέσα τα κεράσια με τον χυμό και τα πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Στον χυμό που μας έμεινε από την διαδικασία του στυψίματος προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για τρία λεπτά.
- Βγάζουμε το σιρόπι κεράσι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.
Η συνταγή Σιρόπι κεράσι μαγειρεύτηκε απο : σεφ στις 2019-05-08 10:08