Ψάρια μαρινάτα

μαρινάτα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Ψήφισε την συνταγή

Υλικά

  • 1 1/4 κιλού ψάρια
  • (μπαρμπούνια,γόπες,λιθρίνια,σαφρίδια κλπ)
  • 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι λευκό
  • 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι δενδρολίβανο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 4-5 κόκκους πιπεριού, αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε πιατέλα και τους στύβουμε επάνω το λεμόνι.
  2. Αφού στραγγίξουν, τα αλευρώνουμε λίγα-λίγα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδοψηθούν.
  3. Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν. Αν το λάδι του τηγανιού έχει μαυρίσει, το σουρώνουμε, πλένουμε το τηγάνι,το ξαναβάζουμε, προσθέτουμε και όσο λάδι έχει μείνει από το τηγάνισμα, και αφού κάψει, ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί, μετά το ξύδι, τη ντομάτα λιωμένη σ' ενα φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι νερό ακόμη, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και τη δάφνη και τ' αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις.
  4. Μόλις αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα, ρίχνουμε τα ψάρια και τ' αφήνουμε να πάρουν και αυτά 2-3 βράσεις.
  5. Βγάζουμε τα ψάρια πρώτα σε πιατέλα, τα περιλούζουμε με τη σάλτσα και αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα