Πρασόρυζο

Συνταγή για πρασόρυζο που δοκιμάσαμε στην Πάτμο και λατρέψαμε. Νοσταλγικές γεύσεις , ρύζι και πράσο συνδυάζονται τέλεια.
Υλικά
- 1 κιλό πράσα
 - 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
 - 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένο
 - 2 φλ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
 - 2 κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
 - 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση συνταγής
- Αφαιρούμε την ρίζα από τα πράσα καθώς και τα πράσινα φύλλα τους.
 - Βάζουμε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό.
 - Προσθέτουμε κρεμμύδι και λάδι, σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να στεγνώσει εντελώς το πρασόρυζο.
 - Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το πελτέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το πρασόρυζο για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
 - Αμέσως μόλις το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
 - Σερβίρουμε το πρασόρυζο χλιαρό.
 
 