Ομελέτα με μανιτάρια

Ομελέτα με μανιτάρια λαχανικά - συνταγές μαγειρικής

Μια παραλλαγή της κλασικής ομελέτας για τους φίλους των μανιταριών, η ομελέτα με μανιτάρια είναι από τα περιζήτητα πιάτα.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 3
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 300 γρ μανιτάρια άσπρα
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο γάλα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια σε τρεχούμενο νερό ώστε να φύγει η κολλώδης ουσία που έχουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια και το κρεμμύδι από το τηγάνι.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο γάλα,το οποίο βοηθάει να φουσκώσει η ομελέτα μας και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
  8. Ελέγχουμε με το πιρούνι εάν έχει ψηθεί από κάτω, την γυρνάμε και την ροδίζουμε και από την δεύτερη μεριά.
  9. Σερβίρουμε την ομελέτα με μανιτάρια ζεστή και καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Τα μανιτάρια σοτάρονται πάντα σε δυνατή φωτιά γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα