Υλικά
- 3/4 κιλού κιμάς
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
- 1/2 κιλού φύλλο μπακλαβά
- 1 κομμάτι κανέλα
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε τον κιμά με 3-4 κουταλιές βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί,ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ξεσβωλιάσει και προσθέτουμε τη πάστα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό,υον μαϊντανο,αλάτι,πιπέρι και τη κανέλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιεί το ζουμί του.Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.Ανακατεύουμε και βγάζουμε τη κανέλα.
- Κόβουμε τα φύλλα σε τεμάχια 6 δακτύλων και μήκους 10-15 δακτύλων,τα βουτυρώνουμε ένα-ένα,βάζουμε στην άκρη λίγο κιμά,διπλώνουμε τις 2 πλαινές άκρες του φύλλου προς τα μέσα,για να φεύγει ο κιμάς και κατόπιν τυλίγουμε σαν τσιγάρο.
- Βουτυρώνουμε απ΄ εξω το φύλλο,τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο να ροδοψηθούν.
- Μπορούν να ψηθούν και στο τηγάνι σε καυτό βούτυρο.
Η συνταγή Μπουρέκια με κιμά μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-07 10:02