Μπάρα δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα και λευκή σοκολάτα
Μπάρα δημητριακών για ένα υγιεινό - δυναμικό ξεκίνημα στην ημέρα μας!
Υλικά
- 2 κ.σ δαμάσκηνα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 2 κ.σ βερίκοκα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 2 κ.σ κράνμπερις αποξηραμένα
- 2 σύκα αποξηραμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γ σταφίδα ξανθιά
- 1 κ.γ σταφίδα μαύρη
- 6 κ.σ κουάκερ
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κουταλάκια γλυκού νερό
- 30 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
- 1 κ.γ σκόνη κανέλας
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε αρχικά τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κράνμπερις και τα σύκα με το κουάκερ, ανακατεύοντας καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να ξεχωρίσουν τα κομματάκια μεταξύ τους και να διεισδύσει παντού το κουάκερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά τις σταφίδες και το μέλι.
- Σε αυτό το σημείο ραντίζουμε τη μάζα που έχει σχηματισθεί με το νερό ώστε να γίνει το μείγμα συμπαγές.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια της σοκολάτας, ρίχνουμε για άρωμα τη σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια ενός στενόμακρου πυρέξ ή φόρμας με αντικολλητική επένδυση με ηλιέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα σε 180°C για 15 λεπτά.
- Κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια πριν ακόμα κρυώσουν καλά με βρεγμένη λεπίδα ενός κοφτερού μαχαιριού.
- Η κάθε μπάρα πρέπει να είναι μέχρι 80 γρ, περίπου 10 εκατοστά.