κανταΐφι έξ ανατολής - www.sidages.gr

κανταΐφι έξ ανατολής

'Εχετε όρεξη για ένα πολίτικο σιροπιαστό γλυκό; Δε χρειάζεται να πάτε στην Πόλη γι' αυτό αλλά μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή μας για τέλειο κανταϊφι!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 3.8 (14 votes)

Υλικά

  • 2 Γρ. καρύδα
  • 2 αυγά
  • 1 Κτ.γ. κανέλα
  • 1 1⁄2 φλ. βούτυρο
  • 1 Κτ.τ. λεμόνι (χυμός)
  • 4 Φλ. καρυδόψιχα
  • 1 λεμόνι φλούδα
  • 1 κιλό κανταΐφι
  • 7 Φλ.ζάχαρη
  • 5 Φλ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα.
  3. Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο.
  4. Στρώνουμε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια.
  5. Από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες.
  8. Φτιάχνουμε το σιρόπι :
  9. Βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5-10 λεπτά.
  10. Σουρώνουμε τα μυρωδικά και περιχύνετε το κανταΐφι με το σιρόπι μας.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα

loading...