Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Παραδοσιακή ελληνική συνταγή για γιουβαρλάκια που θα χορτάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα γιουβαρλάκια αυτά είναι επιτυχημένα και συνοδεύονται με μια πλούσια κρέμα αυγολέμονο.
Υλικά
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φλ. λάδι
- 500 γρ. κιμα
- 1 φλ. ρύζι
- 3 αυγά
- 2 φέτες ψωμί
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι.
- Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα και στην συνέχεια πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
- Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
- Ρίχνετε το λάδι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος.
- Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά.
- Στην συνέχεια είμαστε προσεκτικοί γιατί εδώ θα φανεί η τέχνη μας ("δεν θα κόψει") :
- Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, στύβετε το λεμόνι
- ,χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά, χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
- ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό.
- Γυρίζετε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
- Καλή σας απόλαυση!!