Φλαν γλυκό

γλυκό Φλαν - συνταγές ζαχαροπλαστικής - επιδόρπια

Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές. Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. Αν δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε! Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.9 (51 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/2 κ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλάν.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα του φλαν στο ταψάκι πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα