Φλαν γλυκό
Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές. Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. Αν δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε! Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.
Υλικά
- 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 1/2 κ. γλυκού βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
- Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλάν.
- Ρίχνουμε το μείγμα του φλαν στο ταψάκι πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.