Enchilladas κοτόπουλο

Enchilladas κοτόπουλο

Enchilladas κοτόπουλο - Η φημισμένη μεξικάνικη συνταγή για κοτόπουλο!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.7 (16 votes)

Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • ½ φλ. Φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κ. γλ. σκόρδο σκόνη
  • 1 βαζάκι ψιλοκομμένα πράσινα τσίλι
  • 1 κουτάκι κρέμα μανιταρόσουπας
  • ½ φλ. sour cream
  • 1 ½ φλ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 1 φλ. λιωμένο τυρί cheddar
  • 6 πίτες tortillas
  • ¼ φλ. γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C. Λαδώνουμε ελαφρά ένα δίσκο ψησίματος.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μεσαίο κατσαρολάκι και σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο (σκόνη), τα πράσινα τσίλι, την κρέμα μανιταριών και τη sour cream.
  4. Ανακατεύουμε καλά και κρατάμε τα ¾ αυτής της σάλτσας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Στο υπόλοιπο ¼ προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
  6. Γεμίστε την κάθε τορτίγια αλευριού με το μείγμα κοτόπουλου και τυλίξτε σε ρολλάκια.
  7. Σ’ ένα μικρό μπολ συνδυάστε τα ¾ του μίγματος με το γάλα. Αλείψτε τα ρολλάκια τορτίγιας με το μείγμα αυτό και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τσένταρ.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα