Σαλάτα αβοκάντο με vinaigrette πορτοκαλιού

Υλικά
- 1 μεσαίο πορτοκάλι
 - 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
 - 1 κ.σ. μουστάρδα
 - 1 σαλάτα (μικρό μαρούλι)
 - λίγη ρόκα ή λόλα (το σγουρό) ή και τα δύο
 - 1 μικρό αγγούρι
 - 1 μεσαίο αβοκάντο
 
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι και στύψτε το ώστε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλιές της σούπας για τη vinaigrette.
 - Αναμείξτε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκάλι.
 - Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Ανακινήστε καλά σε ένα βαζάκι
 - ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
 - Τοποθετείστε τα φύλλα σαλάτας, το κομμένο αγγούρι και το αβοκάντο (κομμένο σε φέτες της αρεσκείας σας) σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε τη vinaigrette πορτοκαλιού.
 - Ανακατέψτε την και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 
Σημειώσεις συνταγής
Ταιριάζει με ψητό ψάρι ή σολομό, χοιρινό ή κοτόπουλο ψημένο στα κάρβουνα.
Για έξτρα γεύση μπορείτε να προσθέσετε τραγανιστό μπέικον
ή παρμεζάνα.
 