Σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας

Διπλή δόση σοκολάτας, για τους λάτρεις της σοκολατόπιτας, σε μια συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη!
Υλικά
- 7 αυγά
 - 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
 - 200 γραμμάρια βούτυρο
 - 3/4 φλιτζανιού τσαγιού κοσκινισμένο άγλυκο κακάο
 - 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
 - 1 πορτοκάλι (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα του)
 - 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα σοκολάτας και 200 γραμμάρια βούτυρο.
 - Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
 - Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
 - Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε το μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
 - Αμέσως μετά το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.
 - Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τη μισή ζάχαρη και τους χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα.
 - Μόλις δημιουργηθεί η κρέμα, προσθέτουμε και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
 - Επίσης ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα σοκολάτας και τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
 - Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
 - Ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
 - Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι μια φόρμα και στρώνουμε στη βάση της μια λαδόκολλα.
 - Κρατάμε 2 φλιτζάνια τσαγιού από το μείγμα σοκολάτας και το υπόλοιπο το αδειάζουμε στη φόρμα.
 - Η σοκολατόπιτα ψήνεται στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
 - Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
 - Τη βάζουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 8 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμη.
 - Η σοκολατόπιτα με σιρόπι σοκολάτας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
 
 