Αυγά Benedict

Αυγά Benedict

Αυγά Benedict, ενα πρωινό για δυνατό ξεκίνημα!

  • Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (6 votes)

Υλικά

  • 4 αυγά μέτρια
  • 4 φέτες ψωμιού μεγάλες ή στρογγυλά ψωμάκια
  • 100 γρ. σπανάκι baby για γαρνιτούρα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 φέτες καπνιστό fouantre χοιρινό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό, και το φτάνουμε ίσα ίσα να σιγοβράζει.
  2. Βάζουμε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 μικρά κεραμικά φορμάκια (ράμεκιν), και την πιέζουμε να απλθωθεί καλά.
  3. Σπάμε 1 αυγό μέσα σε κάθε φορμάκι.
  4. Τυλίγουμε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάνουμε κόμπο για να μην μας ανοίξουν.
  5. Βάζουμε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα
  6. Αφήνουμε 4 λεπτά να ποσαριστούν, θέλουμε να είναι ζουμερά εσωτερικά χωρίς όμως να διαλύουν κατα το σερβίρισμα.
  7. Αφαιρούμε τα αυγά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  8. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  9. Το λαδώνουμε ελαφρά και φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τις δύο πλευρές.
  10. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
  11. Σε ένα πιάτο βάζουμε την γαρνιτούρα μας - σπανάκι, ντοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
  12. Πάνω από το ψωμί μοιράζουμε τις φέτες του ζαμπόν και 1 αυγό ποσέ σε κάθε φέτα.
  13. Ρίχνουμε τη σάλτσα Hollandaise πάνω από τα αυγά.
  14. Προσθέτουμε πιπέρι και θυμάρι - άν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Δείτε την συνταγή για την ολλανδέζ


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα