Τσουρεκάκια πασχαλινά

Τσουρεκάκια πασχαλινά

Πάσχα χωρίς τσουρέκι, δεν γίνεται! Οπότε σας παρουσιάζουμε μια δοκιμασμένη συνταγή για το Πασχαλινό σας τσουρέκι.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.8 (13 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλού αλεύρι
  • 3 κ.σ. μαγιά μπύρας
  • 5 αυγά
  • 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  • 1 κουταλιά κοφτή μαχλέπι
  • αυγά κόκκινα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το μαχλέπι σε λίγο νερό,το σουρώνετε και μετράτε ένα φλιτζάνι του καφέ.
  2. Σε χλιαρό γάλα,λιώνετε με τα δάχτυλα τη μαγιά, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και κάνετε ένα χυλό.
  3. Βάζετε τη λεκανίτσα σε ζεστό να φουσκώσει το περιεχόμενο της.
  4. Σε πήλινη λεκάνη βάζετε το αλεύρι με το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού.
  5. Κάνετε μια γουβίτσα στο κέντρο και ρίχνετε το βούτυρο,τα αυγά,τη ζάχαρη,το μαχλέπι και το χυλό.
  6. Ζυμώνετε καλά να γίνουν τα τσουρέκια μια ζύμη μαλακή.
  7. Σκεπάζετε τη λεκάνη με λαδόχαρτο,τη διπλώνετε με κουβέρτα και την τοποθετείτε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη.
  8. Την ξαναζυμώνεται,παίρνετε κομμάτια ζύμης και πλάθετε μικρά τσουρέκια σε διάφορα σχήματα.
  9. Καρφώνετε πάνω σε κάθε τσουρέκι από ένα κόκκινα αυγό,τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ,σκεπάζετε να φουσκώσουν,αλείφετε μα αυγό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

Το γάλα που θα λιώσετε τη μαγιά,πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό,γιατί τότε δε θα φουσκώσουν τα τσουρέκια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα