Σαλάτα με καπνιστό Σολομό

Σαλάτα με καπνιστό Σολομό - Συνταγές μαγειρικής με ψάρι

Η σαλάτα με καπνιστό σολομό είναι μια ελαφριά και γρήγορη πρόταση, που συνδυάζει υγιεινά λαχανικά με εξωτικές γεύσεις.

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 2
  • Average: 4.8 (9 votes)

Υλικά

  • 200 γρ. Σολομός (Μαρινάρεται σε χυμό από λεμόνι)
  • 1 μαρούλι ή λόλο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 πακέτο τοματίνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 Κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ. σούπας ηλιόσπορος
  • 1 αβοκάντο (μαρινάρεται σε χυμό από λεμόνι)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. λευκό μπαλσάμικο
  • 1/3 γρ. μαύρο μπαλσάμικο
  • 1 κ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σούπας σάλτσα τεριγιάκι
  • 1/2 φλ. Κάππαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μαρινάρουμε τον σολομό στο λεμόνι ώσπου να πλυθούν τα λαχανικά.
  2. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το τεμαχίζουμε και το περιχύνουμε με λεμόνι.
  3. Ψιλοκόβουμε τα μαρούλια, τον μαϊντανό τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη ρόκα.
  4. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.
  5. Τεμαχίζουμε σε λεπτές λωρίδες τον σολομό.
  6. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε σουσάμι, ηλιόσπορο και κάππαρη και φτιάχνουμε το ντρέσινγκ.
  8. Χτυπάμε ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι), λευκό μπαλσάμικο (1/3 φλιτζάνι), μαύρο μπαλσάμικο(1/3 φλιτζάνι), σάλτσα σόγιας (1 κ. σούπας), σάλτσα τεριγιάκι(1 κ. σούπας), πιπέρι και αλάτι, και περιχύνουμε την σαλάτα σολομού.
  9. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Ταιριάζει με λευκό κρασί (Λημνιά Γη, ~7 ευρό)
Συνοδεύετε με παξιμαδάκια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα