Πρασόρυζο κοκκινιστό με τραχανά

Πρασόρυζο κοκκινιστό με τραχανά

Πρασόρυζο κοκκινιστό με τραχανά, μια πολύ νόστιμη και θρεπτική ιδέα για να χρησιμοποιήσετε και τον τραχανά σας, αλλά και το πράσο!

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό πράσα σε ροδέλες
  • (το λευκό μέρος και το πράσινο
  • μέχρι το τρυφερό του κομμάτι)
  • 200γραμμ. τραχανάς γλυκός σταρένιος
  • 450γραμμ. τοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 200ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα σχετικά μεγάλη προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ξεκινάμε σωτάροντας τα πράσα μας για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε και τον τραχανά και τον σωτάρουμε και αυτόν.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό, τα φύλλα δάφνης, το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα μέχρι να πήξει το φαγητό και να μείνει με το λάδι του.
  5. Κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε νεράκι και ανακατεύουμε ώστε να μην κολλήσει.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα