Πατάτες στο τηγάνι με γκούντα

Πατάτες στο τηγάνι με γκούντα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Γρήγορη και γευστική συνταγή για λαχταριστές πατάτες, γαρνιρισμένες με τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σοτάρουμε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχουμε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  2. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
  3. Λίγο αργότερα προσθέτουμε το πιπέρι, τα τυριά και το μαϊντανό και αφήνουμε για λίγο ακόμα ώσπου να λιώσουν τα τυριά.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι πολύ νόστιμες οι πατάτες έτσι και καλύτερα να τις σερβίρετε καυτές!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα