Παστέλι Καλαματιανό

Παστέλι Καλαματιανό - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 5
  • Average: 3.7 (9 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. μέλι
  • 2 φλ. σουσάμι
  • λίγο σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτριο φούρνο για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια βράζουμε το μέλι για άλλα 5 λεπτά σε μια κατσαρόλα ώσπου να αρχίσει να δένει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το σουσάμι και αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις (ή και παραπάνω).
  2. Αδειάζουμε το βραστό μείγμα σε πάγκο εργασίας ή σε ένα ταψί καλά λαδωμένο) και δημιουργούμε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  3. (συνήθως πλάκες) Αν επιθυμούμε τυλίγουμε κάθε παστέλι σε μεμβράνη.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι πολύ νόστιμο και φημίζεται για τις θρεπτικές του ιδιότητες (συνδυασμός μελιού και σουσαμιού). Το σουσάμι μάλιστα είναι καλή πηγή βιταμινών της ομάδας B, φολικού οξέος, βιταμίνης E, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου και καλίου.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα