Λαχανόρυζο με σταφίδες

Λαχανόρυζο με σταφίδες

Μια ενδιαφέρουσα συνταγή για το χειμώνα είναι το γνωστό και αγαπημένο σε πολλούς λαδερό φαγητό, λαχανόρυζο. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή του, έχοντας προσθέσει ένα ενδιαφέρον υλικό, τις σταφίδες!

  • Κατηγορία: Ρύζι
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.7 (3 votes)

Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλυτζάνι μέτριο ρύζι καρολίνα
  • 100 γραμμ. μαύρες σταφίδες
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας κοφτή πελτές
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το λάχανο και το κρεμμύδι μας σε ένα πάγκο ή ξύλο κοπής.
  2. Ξεπλένουμε καλά τις σταφίδες μας και ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής.
  3. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε πρώτα το κρεμμύδι μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε για 10 λεπτά ώσπου να μαραθεί.
  4. Σε ένα ποτήρι με νερό διαλύουμε τον πελτέ μας, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα το μαραμένο λάχανο και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, αφήνοντας να πάρει βράση για 10 λεπτά.
  6. Εν συνεχεία προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι μαζί με τις σταφίδες και την κανέλλα.
  7. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε κι άλλο αλάτι, καθώς και πιπέρι.
  8. Αφήνουμε να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι και τη σάτσα του.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε 5 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα