Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Κοτόπουλο με παρμεζάνα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.3 (3 votes)

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1 1/2-2 κιλά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 2 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο.
  2. Το κόβετε σε κομμάτια.Βάζετε σε κατσαρόλα το μισό βούτυρο να κάψει και ρίχνετε τα κομμάτια του πουλιού να ροδίσει.
  3. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά,προσθέτοντας ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό.
  4. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι να διαλυθεί καλά.
  5. Κατεβάζετε τη φωτιά και ρίχνετε την κράμα γάλακτος και τη μισή παρμεζάνα.Ανακατεύετε να ενωθούν και κατεβάζετε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάτε καλά τους κρόκους και τους προσθέτετε στο μείγμα.Παίρνετε ένα πυρέξ,το βουτυρώνετε και το πασπαλίζετε μα παρμεζάνα και φρυγανιά.
  7. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκεπάζετε με τη σάλτσα.
  8. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα,κατόπιν με φρυγανιά,ραντίζετε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και βάζετε να ροδίσει σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα