Κοτόπουλο κοκκινιστό Κεφαλλονίτικο

Κοτόπουλο κοκκινιστό Κεφαλλονίτικο

Μια εύκολη και γρήγορη εκτέλεση που όσες και άλλες περίπλοκες και αν δοκιμάσετε τόσο γευστικό αποτέλεσμα δύσκολα θα επιτύχετε.

Υλικά (Σερβίρει 5)

  • 1-1 ½ κιλό μερίδες κοτόπουλο
  • (Από ολόκληρο κοτόπουλο ή το μέρος που προτιμάμε)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτί 500γρμ ντομάτες στο τριφτή ή πουρέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 10-15 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κύβο φρέσκου ζωμού κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές φρέσκο βούτυρο από βάζο για μαγείρεμα
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ ή κόκκινο κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε τις μερίδες. Σκουπίζουμε να φύγουν όποια υγρά έχει από το πλύσιμο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και στη συνέχεια τις τσιγαρίζουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κονιάκ και γδέρνουμε καλά τον πάτο να ξεκολλήσουν όσα κρεατάκια και πετσούλες έχουν κολλήσει από το τσιγάρισμα.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε ζεστό νερό ισα να σκεπάζει το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, μακαρόνια με μπόλικο κεφαλοτύρι, ρύζι ή πουρέ και καλή σας όρεξη.

Σημειώσεις συνταγής

Αν δε θέλουμε να βάλουμε βούτυρο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο αλλά θα χάσει πολύ σε νοστιμιά.

Μέσος όρος: 4.6 (25 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Κοτόπουλο κοκκινιστό Κεφαλλονίτικο