Κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας

Κεφτεδάκια με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας

Μια πρωτότυπη συνταγή για κεφτεδάκια είναι αυτά με κουκουνάρι και σάλτσα ντομάτας! Ας το δοκιμάσουμε!

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (13 votes)

Υλικά

  • Για τη σάλτσας ντομάτας:
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τα κεφτεδάκια:
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 50γρ. ψίχα ψωμιού
  • 100ml γάλα
  • 50γραμμ. κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • 50 γραμμ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 αυγό
  • λίγο κίμινο
  • 80γραμμ. αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την εκτέλεση σάλτσας ζεματίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας, βράζοντας τη σάλτσα με αλατοπίπερο για 20 περίπου λεπτά.
  3. Βάζουμε την ψίχα να μαλακώσει με το γάλα. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το ψιλοκόβουμε, ενώ παράλληλα έχουμε ήδη ψιλοκόψει το κρεμμύδι, τις ελιές και το σκόρδο.
  4. Παίρνουμε ένα βαθύ μπωλ και εκεί βάζουμε τον κιμά στον οποίο ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, την ψίχα (αφού τη στίψουμε ελαφρά), το αυγό, αλατοπίπερο, λίγο κίμινο.
  5. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια μπαλάκια και αλευρώνουμε.
  6. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι 6 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τη δάφνη και σωτάρουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα γυρίζουμε τακτικά και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα