Ψητός σολομός

Ψητός σολομός - συνταγές μαγειρικής - θαλασσινά

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για να ψήσετε σολομό! Μπορεί να ζεσταθεί και να φάτε άνετα και την επόμενη μέρα!

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.4 (8 votes)

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού soy σως
  • 2 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • 1/2 κ. γλυκού σκόρδο (σκόνη)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε μαζί τη μαύρη ζάχαρη, το λάδι, τη soy σως, το πιπέρι, το θυμάρι, το βασιλικό, το μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μεγάλο μπωλ.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών σε μια σακούλα και εκεί μέσα τοποθετούμε αεροστεγώς τα φιλέτα σολομού, κλείνουμε τη σακούλα και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε ένα εξωτερικό γκριλ ή το φούρνο μας στο γκριλ και ψήνουμε τα φιλέτα σολομού ώσπου να πάρουν ένα καφέ χρώμα και από τις 2 μεριές και να τρυπιέται άνετα με πιρούνι.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα