Ομελετα

Ομελετα - συνταγές ομελέτα

Η ομελέτα είναι ιδανικό πρωινό για να μας κρατήσει ή για να αντικαταστήσει ένα γεύμα στα γρήγορα.

Υλικά (Σερβίρει 3)

  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 3 κ. σούπα γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε στο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει.

Σπάμε ένα-ένα τα αυγά σε βαθύ μπολ,προσθέτετε το γάλα,αλάτι πιπέρι και τα χτυπάτε με πιρούνι να ανακατευθούν.

Μόλις κάψει το βούτυρο,ρίχνετε τα αυγά και κουνάτε το τηγάνι να πάνε παντού και να πάρουν το σχήμα του τηγανιού.

Ανακατεύετε ελαφρά με τη μύτη του πιρουνιού,χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοψηθεί η ομελέτα και να πάρει χρυσόξανθο χρώμα.

Βγάζετε από τη φωτιά και διπλώνετε στα δύο την ομελέτα και τη γλιστράτε με προσοχή σε πιατέλα και σερβίρετε άμεσα.

Average: 4.7 (3 votes)
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Ομελετα