Μαρέγκα

Μαρέγκα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής- www.sidages.gr

Η μαρέγκα αποτελεί συστατικό για πολλά αγαπημένα γλυκά αλλά μπορούμε να την ψήσουμε και μόνη της για να φτιάξουμε ζαχαρωτά.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 1
  • Average: 3.7 (15 votes)

Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 σταγόνα λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα στεγνό μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το λεμόνι και τα χτυπάμε με μίξερ ή με σύρμα μέχρι να γίνει μία σφικτή παχύρρευστη κρέμα.

Σημειώσεις συνταγής

Η μαρέγκα είναι βάση για πολλές απο τις αγαπημένες λιχουδιές ζαχαροπλαστικής. Για να πετύχει η μαρέγκα, είτε ως βάση είτε ως γλύκισμα ( με την προσθήκη βανίλιας και ζάχαρης ), πρέπει τα αυγά να έχουνε θερμοκρασία δωματίου και να μην υπάρχει καθόλου κρόκος με τα ασπράδια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα