Μανιτάρια πορτομπέλο σωτέ με σπανάκι

Μανιτάρια πορτομπέλο σωτέ με σπανάκι - συνταγές μαγειρικής

Μαλακά μανιτάρια πορτομπέλο με σπανάκι, παρμεζάνα, κρασί και αρωματικά. Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για συνοδευτικό είτε για κρέας είτε για ψητές πατάτες!

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.6 (5 votes)

Υλικά

  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα
  • 300 γρ. σπανάκι πλυμένο και στεγνωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού βασιλικός
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  2. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ τις κορυφές των μανιταριών για 6 λεπτά από κάθε μεριά.
  4. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μανιταριών, το σπανάκι, το βασιλικό, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι ώσπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ψηθεί καλά το σπανάκι.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά ψήνοντας για άλλα 5 λεπτά.
  6. Βάζουμε μέσα στα καπάκια των μανιταριών την γέμιση και τρίβουμε παρμεζάνα από πάνω.
  7. Τα βάζουμε στον ήδη ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα