Καναπεδάκια με λαχανικά

Καναπεδάκια με φρέσκα λαχανικά και αυγοτάραχο

Τα καναπεδάκια είναι ένα κλασικό ορεκτικό που απογειώνεται με το αυγοτάραχο και τα φρέσκα λαχανικά.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 4 (6 votes)

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα ολικής αλέσεως
  • 1 μικρά κολοκύθια (κομμένα σε λεπτά κομμάτια)
  • 2 μικρά καρότα (κομμένα σε λεπτά κομμάτια)
  • Χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο
  • 2-3 φέτες λεμονιού
  • 10 τούφες φρέσκο άνηθο
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφού έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρές λεπτές φέτες τα λαχανικά μας, μαρινάρουμε για 20 λεπτά με το χυμό μοσχολέμονου, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
  2. Καθαρίζουμε το αυγοτάραχο από την προστατευτική του κάλυψη, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Έπειτα το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη απλώνοντας από πάνω την κρέμα αυγοτάραχου και σφίγγοντας δυνατά τις άκρες του κυλίνδρου που σχηματίστηκε. Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και κόβουμε σε μικρά ρολάκια.
  4. Βουτυρώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας που έχουμε κόψει και τοποθετούμε τα κομμένα ρολάκια λαχανικών και αυγοτάραχο από πάνω. Γαρνίρουμε με άνηθο και κομματάκια λεμονιού.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα