Νουά μοσχαριού με μουστάρδα

www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.7 (7 votes)

Υλικά

  • 1 νουά γύρω στα 2 1/2 κιλά
  • 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή φυτίνη
  • 1 μικρό βαζάκι μουστάρδα
  • 1/4 κιλού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Το φαγητό αυτο θέλει προπαρασκευή.
  2. Από το βράδυ, θα πλύνετε το νουά, θα το σκουπίσετε και θα το αλείψετε με μουστάρδα σ'όλη του την επιφάνεια.
  3. Θα το βάλετε σ'ένα πυρέξ ή λεκάνη και θα το περιλούσετε με την κρέμα γάλακτος.
  4. Θα το αφήσετε όλη νύχτα στο ψυγείο (στο κάτω ράφι).
  5. Την ώρα της μαγειρικής θα ξύσετε μ'ένα κουτάλι τη μουστάρδα απο την επιφάνεια του κρέατος και θα την ανακατέψετε με την κρέμα γάλακτος, που έχει κατασταλάξει στο πυθμένα του δοχείου.
  6. Φυλάτε το μείγμα κατά μέρος.
  7. Σε μια φαρδειά κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο να κάψει και τοποθετείτε το νουά προσεχτικά, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε.
  8. Το ροδίζετε καλά απο τις δύο πλευρές.
  9. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τοποθετείτε μαζί με το βούτυρο και 1 φλυτζάνι νερό σε πυρέξ ή ταψάκι. Βάζετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο να ψηθεί γύρω στις 2 με 2 1/2 ώρες.
  10. Πότε-πότε το περιβρέχετε με τη σάλτσα του για να διατηρείται μαλακό.
  11. Δέκα λεπτά πρίν ψηθεί τελείως, τραβάτε το πυρέξ απο το φούρνο και ρίχνετε τη σάλτσα της μουστάρδας και τη κρέμα.
  12. Ανακατεύετε με τη σάλτσα του φαγητού και ξαναβάζετε στο φούρνο για δέκα λεπτά.Σερβίρετε το νουά σε πιατέλα κομμένο σε λεπτές φέτες και περιχύνετε με τη σάλτσα.
  13. Συνοδεύεται με σπανάκι σωτέ και πατάτες τηγανητές.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα