Μπανάνα Μάφινς

Μπανάνα Μάφινς

Συνταγή για γλυκούς και απολαυστικούς πειρασμούς για το πρωϊνό σας, ή συνοδευτικό σε καφέ ή τσάι, τα μάφινς μπανάνας θα σας ξετρελάνουν!

  • Κατηγορία: Επιδόρπια
  • Σερβίρει 10
  • Average: 5 (5 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 3 λιωμένες μπανάνες
  • 3/4 φλ. άσπρη ζάχαρη
  • 1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο)
  • 1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/3 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κ. γλυκού κανέλλα (σκόνη)
  • 1 κ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς 10 μικρά φορμάκια ή τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το baking powder και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε καλά τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα μπανάνας στο μίγμα από αλεύριμέχρι να υγρανθεί. Stir the banana mixture into the flour mixture just until moistened. Γεμίζουμε με το μίγμα τα φορμάκια.
  5. Τέλος, σε ένα άλλο μικρότερο μπωλ ανακατεύουμε μαζί τη μαύρη ζάχαρη, 2 κουταλιές αλεύρι και την κανέλλα.
  6. Γεμίζουμε με αυτό μία- μία κουταλιά της σούπας και απλώνουμε πάνω από τα μάφινς.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα αν τρυπάμε το μάφιν στο κέντρο του).
  8. Καλή σας απόλαυση!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα