Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Φρέσκια σπιτική γαλατόπιτα, μια παραδοσιακή λιχουδιά που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 2.8 (19 votes)

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 7 Φλ. γάλα
  • 2,5 Φλ. ζάχαρη
  • 1 Φλ. σιμιγδάλι (ψιλό)
  • 1⁄2 Φλ. βούτυρο
  • 1 κουτί φύλλο (για πίτα)
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200c.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν.
  3. Χτυπάμε τα αυγά καλά.
  4. Μόλις βράσει το γάλα και λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει.
  5. Ρίχνουμε και τη βανίλια και βγάζουμε από την φωτιά.
  6. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος.
  7. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
  8. Απλώνουμε τη γέμιση.
  9. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
  10. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
  11. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαίρι διαγωνίως στα κομμάτια που θέλουμε.
  12. Περνάμε με το πινελάκι το βούτυρο πάνω από το φύλλο.
  13. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  14. Καλή απόλαυση!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα