Χοιρινές μπριζόλες με θυμάρι και δενδρολίβανο

Χοιρινές μπριζόλες με θυμάρι και δενδρολίβανο

Μια απλή συνταγή για να μετατρέψετε τις χοιρινές σας μπριζόλες σε πραγματικά νόστιμες δημιουργίες!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 2.5 (4 votes)

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες (καλύτερα χωρίς πολύ λίπος)
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 5 κλωναράκια θυμάρι
  • ½ κόκκινη πιπεριά λιωμένη
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την προετοιμασία της μαρινάδας, χτυπάμε τα μισά φυλλαράκια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι (να βγάλουν τις μυρωδιές τους) και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι καθώς και την πολτοποιημένη πιπεριά.
  2. Τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα στη μαρινάδα μας από 1 μέχρι 4 ώρες στο ψυγείο, γυρίζοντάς τις από ώρα σε ώρα. Τις βγάζουμε από το ψυγείο μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε το ψήσιμο.
  3. Ξεκινάμε βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στον πάτο ενός τηγανιού και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες για 3 λετπά από τη μία και 3 λεπτά από την άλλη.
  4. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις μπριζόλες στο φούρνο να ψηθούν στους 200 C για 20 περίπου λεπτά και προσέχουμε μήπως θέλουν γύρισμα.
  5. Αφήνουμε τις μπριζόλες μας να κρυώσουν λίγο, ενώ παράλληλα παίρνουμε το παλιό μας τηγάνι, ρίχνουμε τα φυλλαράκια από το θυμάρι και το δεντρολίβανο που έχουν περισσέψει και περιχύνουμε με λίγο λευκό κρασί και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  6. 'Οταν είναι έτοιμη και η σάλτσα μας, περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε μυρωδάτες χοιρινές μπριζόλες!

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη. Κάποιοι στο μίγμα της σάλτσας προσθέτουν και μια κουταλιά της σούπας μέλι για να καραμελώσει ακόμα περισσότερο η σάλτσα με την οποία θα περιχύσουν τις μπριζόλες.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα