Χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια

Χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια

Μια συνταγή νηστίσιμη αλλά γευστικότατη για τους λάτρεις των θαλασσινών και συγκεκριμένα του χταποδιού, συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με κρεμμύδια!

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.6 (31 votes)

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 1/2 κιλού περίπου)
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 ποτηράκι ξύδι
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες (σε πελτέ)
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το βράζουμε για μισή ώρα. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε να σωταριστεί.
  4. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Σημειώσεις συνταγής

Αν θέλουμε προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να σπάσει η αψάδα της ντομάτας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα