Πουρές κολοκύθας

Πουρές κολοκύθας

Πουρές γλυκιάς κολοκύθας, η γνωστή πορτοκαλί μεγάλη κολοκύθα γίνεται πολύ εύκολα νοστιμότατος πρωτότυπος πουρές για να συνοδεύσει το κρέας σας.

  • Κατηγορία: Halloween
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1 μεγάλη γλυκιά κολοκύθα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόβουμε το κοτσάνι της κολοκύθας και στη συνέχεια με το μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα μας στη μέση.
  3. Καθαρίζουμε τα σπόρια σκάβοντας με ένα κουτάλι (χωρίς να αφαιρέσουμε τη σάρκα)
  4. και έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες.
  5. Τοποθετούμε τις φέτες όρθιες (με τη φλούδα να ακουμπάει κάτω) σε δυο μεγάλα ταψιά.
  6. Προσθέτουμε μία κούπα νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2- 2 ½ ώρες.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και με ένα κουτάλι παίρνουμε την σάρκα και πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει καλά και να φύγουν όλα τα υγρά. Χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  8. Προσθέτουμε αλάτι κατά την προτίμησή μας.
  9. Διατηρούμε τον πουρέ κολοκύθας στο ψυγείο για 1 ημέρα πριν σερβίρουμε για να σφίξει.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρουμε τον πουρέ κολοκύθας σαν συνοδευτικό στο πιάτο μας σε κάποιο ψητό ή μαγειρευτό κρέας, ή με κομματάκια τραγανού μπέικον ή ακόμα και σαν υλικό για κάποιο γλυκό με γλυκιά κολοκύθα.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα