Γίγαντες φούρνου με λουκάνικο

Γίγαντες φούρνου με λουκάνικο

Γίγαντες φούρνου με λουκάνικο, μια παραδοσιακή συνταγή για το αγαπημένο μας όσπριο, τους γίγαντες σε μια νόστιμη και ελαφρώς πικάντικη παραλλαγή.

  • Κατηγορία: Όσπρια
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (3 votes)

Υλικά

  • 250 γραμμ. γίγαντες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1 φλιτζάνι νερό ζεστό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη για να φουσκώσουν και να αποφλοιωθούν από το σκληρό τους περίβλημα.
  2. Τους βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για μισή ώρα περίπου σε χύτρα και 1 ώρα σε ανοιχτή κατσαρόλα, τόσο ώστε να κρατάνε κάπως.
  3. Σουρώνουμε, τους αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας: το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και την ντομάτα.
  4. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 200°C.
  6. 'Εχουμε κόψει σε φέτες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε ελαφρώς στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και τα αδειάζουμε στους γίγαντες.
  7. Αν θέλουμε συνεχίζουμε λίγο το ψήσιμο στον αέρα για άλλα 20 λεπτά και τα τελευταία 10 γυρίζουμε στον αέρα ώστε να τραγανίσει λίγο η κρούστα των φασολιών μας.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρουμε με χύμα κόκκινο κρασάκι!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα