Δίπλες

Δίπλες

Οι δίπλες είναι ένα παραδοσιακό γλυκό σε πολλά μέρη της Ελλάδας και φτιάχνονται σε κάθε χαρούμενη περίσταση όπως βαφτίσια, γάμους άλλα και στις γιορτές. Η απίθανη γεύση, που έχουν οι δίπλες, μας αποζημιώνει με το παραπάνω για την σχετικά περίπλοκη εκτέλεση τους.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 24
  • Average: 3.8 (31 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 4 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 Φλ. ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 1 κ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 Τέμ. βανίλιες
  • 1/2 Φλ. νερό
  • 2 Φλ. λάδι (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.
  2. Ανοίγουμε μια γουβίτσα στο αλεύρι, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ.
  3. Αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει ( "ξεκουραστεί" ).
  4. Κόβουμε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
  5. Χαράζουμε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές.
  6. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
  7. Ρίχνουμε τις δίπλες και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  8. Μόλις τηγανιστούν τις βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας.
  9. Εάν θέλουμε ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι.
  10. Σιρόπι :
  11. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει 5-10 λεπτά.
  12. Όταν έχουνε κρυώσει και οι δίπλες και το σιρόπι περιχύνουμε προσεκτικά και είναι έτοιμες!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα